Ypatingas jubiliejus

 

Lapkričio 30-ą Varnių Motiejaus Valančiaus gimnazija atšventė trigubą jubiliejų: 550 metų nuo vyskupo Motiejaus II- ojo 1469 m.  įsteigtos „mokslinyčėlės“, 75 metų nuo 1944 m. įkurtos gimnazijos ir 30 metų, kai 1989 m. Varnių vidurinei mokyklai buvo suteiktas vyskupo Motiejaus Valančiaus vardas.

Šventė prasidėjo prie mokyklos, po plačiašakiu ąžuolu, kur 15 laidos abiturientai kaip dovaną mokyklai ir buvusio auklėtojo J.Juciaus atminimui paliko Prisiminimų suolelį. Renginį dainomis pradėjo buvę abiturientai.Mūsų pasveikinti atvyko Seimo nariai V.Bukauskas ir R.Šalaševičiūtė, 25 laidos abiturientė, Lietuvos Švietimo ir Mokslo ministerijos atstovė R.Pocienė, 34 laidos abiturientė, Telšių r. Savivaldybės meras K.Gusarovas, 38 laidos abiturientas, Švietimo ir sporto skyriaus atstovai: gimnazijos kuratorė I.Petrauskienė, A.Juška, 29 laidos abiturientas, buvęs mokyklos direktorius, irl.e.p. skyriaus vedėjasG.Gudas, Telšiųprofesinės sąjungos susivienijimo pirmininkė L.Dijokienė, Telšių RPMC direktorės pavaduotoja S.Verikienė, Varnių regioninio parko direktorė I.Zimblienė, buvusi mokyklos direktorė. Šventę paįvairino S.Jogmino, 50 laidos abituriento, ir jo šeimos daina, V.Vasiliauskio, 42 laidos abituriento R.Vasiliauskio sūnaus, akordeono muzika.

Už puikias dovanas mokyklai dėkojame mokytojos L.Jokūbauskienės dukroms: D.Malanjinienei,28 laidos abiturientei, ir R.Jokūbauskaitei-Lekavičienei,KTU profesorei, 34 laidos abiturientei. Jų pakviestas Kauno muzikinio teatro solistas profesorius T.Ladyga pristatė L.Jokūbauskienės knygą „ Šviesus liūdesys“ ir padainavo ariją.  Labai ačiū už visą šūsnį bibliotekai padovanotų knygų buvusiam gimnazijos mokiniui ir mokytojui L.Armonui, „Minties“ leidyklos direktoriui. Esame dėkingi Č.Karbauskiui, 15 laidos abiturientui, už didžiulės vertės knygų serijos „Lietuvių literatūros lobynas. XX amžius“ rinkinį.  Dėkojame K.Šumylai, 27 laidos abiturientui, už vertingą mineralų kolekciją. Padėkos žodžius tariame ir B.Lekavičiūtei, padėjusiai sukurti šventės peizažą,G. Abromavičiui, 46 laidos abiturientui, už nuolatinę pagalbą gimnazijai.Nuoširdų ačiū tariame R.Dauskurtui, „Žalio taško“ atliekų tvarkymo vadovui,  59 laidos abiturientui, už knygas apie gamtos saugojimą tvarkant atliekas. Už nuostabias fotoparodas dėkui sakome D.Janulevičienei ir J.Gustytei-Ivinskienei, už žavių varniukų siuvimą- R.Kumžienei. Jubiliejinį renginį rėmė G. ir G. Jovaišai.Ačiū jiems.

Nuoširdžiausiai dėkojame visiems visiems, esamiems ir buvusiems mūsų mokyklos mokytojams ir mokiniams, už bendrystę ir puikų laiką kartu.

DSC_0153     DSC_0507  DSC_0216

DSC_0614 (1)

IMG_6728

IMG_6729