„Mokonomika“

Sausio 21 dieną II klasės gimnazistai dalyvavo nuotolinėje pamokoje „Mokonomika“, kurios metu sužinojo, kaip mokykloje užauginti vienaragį, kaip tapti laisvais suvaržymu metu, plėtė suvokimą apie pilietiškumą, pandemijos metu itin svarbią savanorystę , mokesčius, investicijas žengiant į suaugusių pasaulį. Be to, buvo atskleistas pergalės skaitmeniniame pasaulyje receptas, daug patarimų, kaip susikurti asmeninį prekės ženklą.
II klasės gimnazistų refleksija po pamokos:

Auksė: „Mano mintis būtų: reikia svajoti, tikėti savimi žengt pirmą žingsnį svajonės link“.

 Ilzė: „Norėčiau pasidalinti Jūratės Cvilikienės išsakyta mintimi apie norus, poreikius bei tausojimą: „Visko norėtojų yra daug, tačiau visko yra mažai”. Ši mintis man nuskambėjo tarsi priminimas, jog visi mes turime begalę norų, tačiau reikia nepamiršti, kad drauge dalijamės viena planeta, kurią privalome tausoti.

Ernesta pasirinko Svaro mintis: „Reikia kurti savo istoriją, kad ateityje ja galėtum pasidalinti, o ne perskaityti kieno nors kito.” Ir dar „Be žodžių „ ačiū“, „atsiprašau“, „prašau“, mūsų gyvenimas taptų niūresnis.

Tomas: „Jei žmogus trokšta geros ateities, tai svarbiausia – daryti“.

Eimantas: ,,Pilietiškumas nėra gyvenimas tėvynėje ir nieko nedarymas, tikru patriotu gali būti ir kitoje šalyje gyvenantis lietuvis, mylintis ir tausojantis gimtą žemę.”

Ekonomikos ir verslumo mokytoja

 

20210121_102107

20210121_115607

20210121_110958