Energetikoje – apie 100 skirtingų specialybių atstovų

„Moksleiviai labai nustemba, kai pasakau, kad mūsų organizacijoje iš viso dirba net 75 skirtingų specialybių žmonės, o apskritai energetikoje – apie 100. Kartais jaunimas mano, kad energetika tai „kažkas su laidais ir stulpais“, o iš tiesų tai yra viena iš greičiausiai inovacijų keliu žengiančių sričių visame pasaulyje“, – kalbėjo lektorius Varnių Motiejaus Valančiaus II-IV klasių gimnazistams.

„Ignitis grupės“ įmonėse dirba  apie 4 tūkst. darbuotojų, o tokioje verslo struktūroje gali rasti pačių įvairiausių profesijų žmonių – nuo elektriko, inžinieriaus, projektų vadovo, laboratorijos darbuotojų, iki aplinkosaugos, personalo, informacinių technologijų, komunikacijos specialistų.

„Ir mes visi gilinamės į energetiką į tai, kas aktualu visam pasauliui – inovacijas, žaliąją energetiką ir tvarumą“, – teigė svečias.

Džiugina, kad šios temos domina ir į susitikimus su lektoriais ateinančius moksleivius. Kaip pastebi #EnergySmartSTART lektorius, skirtingų amžiaus grupių jaunuolių klausimai skiriasi – jaunesni labiau domisi, iš kur atsiranda elektra, kaip elektrą gamina saulė, vėjas ar vanduo.

Vyresnius moksleivius labiau domina darbo galimybės ir perspektyvos, ką reikia studijuoti norint dirbti energetikoje, energetikos inovacijos, aplinkosauga.

„Energy Smart START“ platforma neapsiriboja vien stipendijų skyrimu studentams. „Ignitis grupė“ siekia populiarinti energetiko profesiją tarp mokinių, kur savanoriai grupės darbuotojai veda edukacinius užsiėmimus ir pasakoja apie savo darbą. Švietimo įstaigos kviečiamos apsilankyti „Ignitis grupės“ valdomose jėgainėse visoje Lietuvoje ir iš arčiau pamatyti, kaip iš tikro atrodo energijos gamyba moderniuose ir visai šaliai strategiškai svarbiuose objektuose.

910